VIKTIGT, VIKTIGT

OM NI HAR MISSAT DET SÅ HAR JAG BYTAT BLOGGPORTAL, NU HITTAR NI MIG HÄR! JAG KOMMER ALLTSÅ INTE UPPDATERA DEN HÄR BLOGGEN, UTAN DEN KOMMER STÅ TOM. HOPPAS NI FÖLJER MED MIG TILL NOUW, PUSS

NU BYTER JAG BLOGGPORTAL!

Eftersom att jag har bloggat på blogg.se i flera år, tänkte jag testa på något nytt och flytta min blogg till nouw! Håller på att fixa så att mina bloglovinfollowers ska föras över till min nya blogg osv. Så nu hittar ni mig på http://nouw.com/oliviathorson hoppas att ni följer med mig till min nya blogg, puss

+++

 

Last day of freedom

 
 
 
 
Sista dagen på lovet och jag har passat på att slappa lite extra mycket, men det känns faktiskt helt okej att komma tillbaka till skolan igen. (Det kommer säkert att ha ändrats redan imorgon) Nu ser jag bara mot sommaren, det är ju faktiskt inte så långt kvar ha ha. Jag tänker verkligen satsa på blogen nu, även fast jag blev besviken när statistiken gick tillbaka som vanligt, så ska jag skita i det helt enkelt. Jag gillar ju det här ♥
 
 

Q / A del 2

varför började du blogga? Åh herregud, jag minns knappt varför jag började blogga, men min kompis Isa bloggade. Hon tog så fina bilder, och jag ville göra likadant, så jag önskade mig en systemkamera och började blogga helt enkelt.
 
favorit B&J's? Ni kanske tycker jag är konstig nu, men jag har faktiskt bara smakat på två B&J´s och jag tyckte inte speciellt mycket om dem. De smakade precis som vanlig glass, fast inte så gott haha. Så jag har ingen favorit..
 
framtidsdrömmar? Jag tycker sånt här är så sjukt svårt, men självklart hade jag aldrig tackat nej till att bli framgångsrik, ha bra ställt, bo i ett stort hus med en fin familj, ha någon lägenhet utomlands o.s.v. Leva livet helt enkelt. Nej men någonting jag verkligen drömmer om att göra är att resa och uppleva mycket!!
 
Går du i gymnasiet isånfall vad studerar du? Jag går ekonomilinjen med inriktining ekonomi. Egentligen var anledningen till att jag valde ekonomi  att jag ville ha juridikinriktningen, men under första året tyckte jag ekonomi var intressant + att man då kan bli diplomerad gymnasieekonom så jag valde det som inriktning istället.
 
 (Gammal bild)
 
Vad är ditt drömyrke? Jag har verkligen ingen aning, jag tycker ju ekonomi är kul och så, men jag hade lika gärna kunnat jobba med kläder och sånt eller varför inte mäklare? Men jag ser väl mig själv på något kontor i framtiden. Fast jag har verkligen ingen aning.

Favorit butik? Wonder, H&m och Ginatricot.

Favoritland som du har besökt? Thailand, även fast jag var 8år gammal då(?) så kommer jag ihåg hur annorlunde det var gentemot alla andra platser jag vart på. Väldigt fin natur, och fina platser, och en intressant kultur!

Favorit musikstil? Jag har så blandad musiksmak som det går, men jag kan väl säga allt utom country och hårdrock typ...

Favorit svensk artist? Hmmm gillar inte så många svenska sångare, så jag får väl säga Avicii då haha.
 
Har du pojkvän? Nej haha.

Vad har du för kamera? Canon Eos 500D.

Vilket redigerings program använder du? Gimp alla dagar i veckan, älskar det. Men vissa dagar då jag är för lat redigerar jag bilder i appen "VSCOcam".
 
Hur många läsare har du per dag? Det är väldigt olika faktiskt, vill inte säga exakt haha.

Hur många skulle du vilja ha? Självklart skulle jag vilja ha massor med läsare! Ju fler desto bättre♥
 
 

♡♡♡

 
 

050115

 
Idag vaknade när jag hörde bestämda steg uppför trappan, och så kommer Vilgot och säger "mamma gör frukost nu, vill du ha frukost?" Han är ju för go, redan klockan halv 9 fick jag gå upp, men det är la lika bra. Snart står ju klockan på sex istället. och jag vaknade ju till den här fina soluppgången!
 
Innan fick jag ett sms om att jag skulle var hos tandregleringen klockan nio, men smset kom klockan elva, så jag missade ju det... Så jag får la beställa en tid till det sen. Jaja, det får la li bra ändå! Nu ska vi nog snart gå ut och busa lite, jag hör av mig senare, puss.
 
 
 
 
 
 

2014 Årsresumé: September - December

Skolan rullade på som vanligt, vi hade en heldag med vandring som jag verkligen inte såg fram emot. Särskilt inte eftersom att mina kompisar som redan gått den sa att det var så himla jobbigt, men det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde, och det blev faktiskt riktigt mysigt! Jag shoppade mycket, lönen som jag hade jobbat ihop handlade jag snabbt upp. Ett av mina bästa köp var att framkalla massa fina bilder som fick pryda min vägg, och det gör de än idag. Vi firade min farbror som fyllde år på Ästad Gård, med trerätters och övernattning. Jag gick fortfarande klädd i bara ben så länge som jag kunde, jag har faktiskt många fina outfits från denna månad. Ops, jag glömde nästan att pappa fyllde år haha!
 
Mina föräldrar reste till Prag i fyra dagar för att gå på ett bröllop, så jag var ensam hemma. I alla fall 2 av de tre dagarna. Min mormor och morfar kom den sista dagen och höll mig sällskap. Dock hade vi haft lite grogg här dagen innan så jag hade fullt upp med att städa huset innan de kom. När mina föräldrar kom hem hade mamma med sig en stor VS påse som innehåll en nessesär, en parfym och en tygväska. Sååå glad blev jag! Det hände inte så mycket annat, jag bara väntade på höstlovet för jag var så sjukt trött på skolan. Jag antar att man blir ännu mer less på plugg när vädret är dåligt, som det var då... Jag mår precis som ni alla vet bäst på sommaren/våren.
 
I November fyllde min kära mamma år! Annars shoppade jag på, fixade i mitt rum och bara körde på. Det var inte så mycket annat som hände i November. Jag umgicks med mina vänner och familj, festade i och gick i skolan. Självklar fotade jag lite också...
Tydligen så var jag inte alls sugen på att fota i december utan bara la upp massa sommarbilder, därav ingen kollage haha) December, ja jag kämpade på det sista i skolan. Vi firade min mormors födelsedag på någon gård rätt långt bort. Där det fanns spa, och det serverades riktigt riktigt god mat! Efterrätten var nog det godaste jag har ätit på riktigt länge! Mumma! Jag kände ingen julkänsla alls, ingen snö och ingen kyla. Jag tittade inte på julkalendern och jag hade heller ingen chokladkalender. Men jullovet kom snabbt ändå och sedan var de helt plötsligt julafton. Vilket det inte alls kändes som. Ärligt talat känns det fortfarande som jag inte haft min julafton än haha! Sen kom ju nyårsafton och ja, ni vet ju resten!
 
 
Jag tycker att det har varit ett riktigt bra år, även fast all killdrama så har jag haft så sjukt kul, något som fattades var dock att åka utomlands.. vilket jag hoppas att jag får göra nästa år i alla fall!
 
 
 
 
 
 

Fancy

 
 
 

Morning

 
 
Godmorgon och godmorgon? Det känns osm jag precis gick upp, men när jag kollade på klockan så blev jag rätt förvånad när klockan redan var tjugo i ett. Idag ska jag åka och besöka min kära syster och mysa med hennes lilla familj. Det var jättelängesen jag var där och sov över, så det ska bli jättekul!
 
Just nu gör jag i orning mig lite, tänkte att jag kanske skulle hinna knäppa några bilder innan jag åker. Igår blåste det ju så himla mycket, så det var riktigt svårt att få några bra bilder. Men idag är det ju i princip vindstilla, så jag får passa på! Vad ska ni hitta på för något denna söndag?? Puss
 
 
 
 

Q / A del 1

Din design är verkligen ursnygg! Du gör möjligen inte designer till andra? Tack så mycket! Nej tyvätt gör jag inte designer till andra, men ifall det är en liknande design du vill ha så är den inte så svår att ta efter.
 
Har du gjort denna design själv? Om i så fall vilket program använda du? Om inte vilken hemsida hämtade du den i från? Ja jag har gjort designen själv, och jag har bara suttit och kollat på andra bloggar och googlat hur man gör vissa saker o.s.v. Så jag har inte använt mig av något program.
 
Jag läste i ett inlägg att du har ögonfransförlängning, så min fråga är om du tycker att ens egna fransar förstörs av förlängningarna? Eftersom att jag har använt ögonfransförlängning i flera månader utan paus så har jag ju inte riktigt sett så mycket av mina egna fransar, men jag kan ibland se att de trillar av när den pålimmade fransen gör det. Men man kan ju aldrig förstöre ens ögonfransar, utan de växer ju ut igen, så jag tycker definitivt att du ska prova det!
 
Vad heter typsnittet du använder i headern? Signerica Thin.
 
Vilken är din favoiritårstid? SOMMAR helt klart! Men våren är också härlig, när allt börjar blomma och det blir allt varmare!
 
 
Vilka bra tips om bloggandet. Jag har alltid funderat på hur jag ska kunna få fler läsare till bloggen. Har du några fler tips att ge? Jag är ju inte direkt expert på det området eftersom att jag själv inte har jättemånga läsare. Men tipset jag kan ge dig är att inte ge upp, bara göra din egen grej så kanske du blir upptäckt. Sedan kan du ju alltid göra länkbyten med andra, angagera dig i andras bloggar och kommentera, delta i "veckans blogg" tävlingar o.s.v. Du får helt enkelt visa att du finns, och dessutom lägga ner mycket tid på din blogg, för då stannar läsarna kvar. Hoppas det hjälpte lite i alla fall.
 
Åh supersnygg, vart är den ifrån? (Ang min jacka) Märket på jackan heter Rockandblue, och jag köpte den i en affär som heter Kajs.
 
Fungerade den? (ang thickness booster) Ja det tycker jag att den gjorde, lite i alla fall. Men jag skulle rekommendera att köpa bättre produkter av t.ex. din frisör, för de fungerar nästan garanterat!
 
Vad är det bästa med att blogga på blogg.se? Jadu, jag har ju aldrig bloggat på någon anna bloggportal, så jag har inte riktigt något att jämföra med... men det jag gillar med blogg.se är att man i princip kan göra vilken design som helst (dock har jag ju en väldigt enkel) Men det finns så många olika bloggar på blogg.se och det tycker jag är riktigt roligt. Sedan tycker jag att det är så enkelt att blogga här, men det kanske är för att jag har vant mig. Dock är ju bloggportalen så himla stor, så det är inte jättelätt att få uppmärksamhet...
 
Har du funderat på att blogg på egen hemsida? Ja självklart har jag gjort det, men jag har väl blivit så bekväm här på blogg.se. Sedan har jag ju också mina uppehåll, så det får väl bli en egen hemsida när jag verkligen "satsar" på bloggen, och har tid!
 
 Favoritblogg? Jag följer så sjukt många bloggar, jag har nog kanske 50+ bloggar som bokmärken... men jag skulle nog säga att mina favoritbloggar är Josefines, Josephines, Hannas, Amandas och Fannys bloggar.
 
Favorit kaka? Haha oj vilken kul fråga, jag vet inte riktigt, jag gillar ju allt som är sött, så jag gillar väl i princip alla kakor. Men min mamma gör kladdkakemuffins med någon glasyr som är så grymt goda, om det nu räknas som en kaka. och varför inte köra på med en tårta? För prinsesstårta är min absoluta favorit!
 

B L O G G T I P S ! !

 
Nu tipsar jag om den här skitfina bloggen, Det är en av mina absoluta favoritbloggar. Josephine tar grymt fina bilder och är duktig på att redigera. Hon är bra på att hitta på massor av olika läsvärda inlägg! Detta är en blogg som jag besöker dagligen, och jag tycker att ni ska besöka hennes blogg nu ni med! Länk via bilden!
 
Är du också intresserad av att göra ett länkbyte, så kan du kommentera detta inlägget eller mejla till [email protected]. Puss
 
 

Outfit in Black & White

 
 
 
 

2014 Årsresumé: Maj - Augusti

Maj var en ganska händelsrik månad.. Min brorsdotter Elsa hade namngivning, och både min älsklingssyster och min bästa vän fyllde år (på samma dag till och med). I skolan var det ganska lugnt med massa nationella prov, och inte allt för mycket plugg. Därför spenderade jag många eftermiddagar på stan, fikade och myste i solen med vänner. Blommorna blommade och solen värmde, självklart spang jag ut med kameran nästan varje dag. Det var också i Maj som jag och min dåvarande pojkvän gjorde slut. Jag var riktigt ledsen, och mina vänner överraskade mig med picknick på dagen, och grill vid havet på kvällen. Samt gick vi och köpte bröd i våra morgonrockar dagen efter, jag och Hanna. Mina vänner är bäst, uppskattar er så mycket!
 
Sommarlov, äntligen var det sommarlov och det firades in med drinkar hos Hanna. Vi hade haft klassfest dagen innan så det var rätt segt att gå upp på morgonen och dra in till stan för att se på avslutningen. Jag åkte även hem till Fritsla för att se på Adrians första avslutning, så mysigt var det! Emelie fyllde år och vi firade henne med en mysig middag hemma hos henne, och självklart hade hon gjort tårtan! Min systerson Alfred fyllde också år, hela två år! Jag jobbade och "slet" i kiosken, t.o.m. på självaste midsommar jobbade jag 15-22. Tur att det var Hanna jag jobbade med, så vi hade ganska kul ändå!
 
I Juli hände det massa roliga saker! Först och främst hade jag min födelsedag som firades med familjen! Sen hade min syster sin möhippa, och jag var så nervös men vi hade så kul hela dagen, och min syter hade ett leende på läpparna hela tiden! Sedan kom den stora dagen, min syters bröllopsdag, en annan dag som jag var så grymt nervös på. Inte bara det att jag skulle vara tärna, och att jag skulle gå precis efter brudparet och hålla hand med 2åriga Alfred utan jag skulle också läsa en text. Och ni vet ju hur mycket jag hatar att läsa högt! Men det gick riktigt bra även fast åskan slog, och regnet öste ner i perioder.
 
I Auguste hände det inte alls så mycket, jag gick tillbaka till skolan. Vilket jag inte alls såg fram emot, särskilt inte när vi skulle byta klasser och jag skulle skiljas från Hanna efter 6 år tillsammans i skolan. Men det gick bra ändå. Plugget kom igång direkt, utan någon mjukstart. Jag köpte mitt älskade MBMJ case och det var väl egentligen nu som min klädstil ändrades till ite mer "fancy".

Nyårsblåsan

 
Denna klänning bar jag på Nyårsafton, gav mig ut dagen före och panikshoppade efter en klänning, och så hittade jag den här! 399:- på Ginatricot.
Älskar den! Detta årets klänning lär jag använda mer än en gång! Vad hade ni på er på nyårsafton?
 
Statistiken stiger då jag fortfarande är länkad på blogg.se, samt att jag blev veckans blogg på en av mina favoritbloggar.
Så ni som läser detta, jag hoppas verkligen att ni stannar, puss!
 

Gott Nytt År ♡

 
Gott nytt år mina kära bloggläsare! Jag firade in det nya året med vänner och flera! Jag hade riktigt kul, men idag är jag lite seg haha, men det är
väl så det ska vara när det är nyår. Så idag spenderas nog den största delen av dagen i sängen framför en film eller fem. Jag hoppas
att ni hade en lika bra kväll som jag hade igår, jag hör av mig senare! Puss
 
 
 
 

Follow on Bloglovin